Såhär blir du av med reklam!

Tips från styrelsen om hur du blir av med oönskad post

  • Vänligen observera att det inte är tillåtet att sätta upp ”Ej reklam”-skyltar på den gråa chassiplåten, utan dessa ska vara i den avsedda luckan!
  • Samhällsinformation inte går att avböja till. Vill du inte läsa dessa kan du lägga dem i tidningsinsamlingen vi har på innergården

 

Steg 1: Oadresserad reklam

Första steget mot att slippa reklam är att ha en skylt på sin brevlåda som säger ”Ej reklam tack!”. Notera att det finns utrymmen där dessa skyltar ska sitta, det är inte tillåtet att klistra någon form av lappar på chassit till postfacken.

Steg 2: Adresserad reklam

För att bli av med adresserad reklam ringer du NIX adresserat på 020-55 70 00 eller googlar på SWEDMA NIX adresserat. Har du mobilt Bank-ID kan du enkelt göra detta på hemsidan på några minuter. Gå då in på:

http://www.swedma.se/reklamsparr/nix-adresserat/

Steg 3: Beställd reklam

Reklam som skickas ut på grund av att du har medlemskap (till exempel H&M, ICA och liknande) räknas som att det är beställt av dig. För att bli av med detta måste du kontakta företagen i fråga.

Steg 4: Jag får fortfarande reklam?!

Om du gjort stegen ovan och fortfarande får oadresserad reklam bör du anmäla det till konsumentverket. Det kan du göra här.

EDIT 2018-04-04:
SPAR (Statens Personadressregister) finns också ett register som du kan använda för att spärra direktadresserad reklam. Denna spärr fungerar för de sidor som använder just SPAR som källa till sina utskick.

 

Med vänlig hälsning
Styrelsen BRF Värnhem 13